tisdag, januari 6

Pengar Är Lycka!

Pengar kan visst köpa lycka!

Men att bara göra som snubben I artikeln och känna efter hur lycklig man är när man ligger I en extra lyxig sang blir lite fel, eller rättare sagt det får fel resultat.

En fattig människa vet mkt väl att pengar kan göra en lycklig därför att det ger en trygghet, hälsa eller en bekväm tillvaro.

Men att tro att bara sakerna i sig kan ge lycka är fel, det krävs ngt mer för att man skall kunna känna den där tillfredsställelsen.

Att man kanske varit svårt sjuk och kan köpa sig frisk med en ny dyr teknik, man har ett estetiskt sinne som uppskattar den där avancerade designen eller känslan av att smeka en kashmirpläd. Man kan känna lycka när man kan hjälpa någon ur en svår situation just därför att man har de där pengarna.

Men att bara köpa en sak för att den är dyr fungerar inte, det måste finnas en djupare drift i det. Så att köpa en dyr väska och tro att lyckan väntar funkar inte, lika lite som att vältra sig i den stora sängen. Lika lite faktiskt som att man umgås med sk rätt människor och tror att man skall bli rätt själv.

Så köper man alla dyra saker i världen bara för att känna sig lycklig så tror jag inte man blir det minsta lyckligare utan det behövs som sagt ngt mer för att åstadkomma det.

Den dagen Florre och jag skaffar det där lyxiga huset som vi båda drömmer om så kommer vi att bla känna oss lyckliga därför att det är en dröm som blivit sann och för att förverkliga den så behövs det just pengar som enligt killen i artikeln inte kan köpa lycka.

2 kommentarer:

PGW sa...

Instämmer! Killen har väl bara fått någon att sponsra sig för att han vill testa dyra grejer och så försöker han skriva något djupsinnigt om det. Yeah right.

Och så är det den gamla vanliga visan, att de som säger att man inte blir lycklig av pengar är de som HAR pengar!

Maleandro sa...

PGW: Precis! Men jag tror att har man gått och blivit miljonär eller kändis och tror att man kan köpa allt inkl människor så blir man olycklig, däremot om man har "gamla" pengar så ser man mer vad man kan använda dem till sas, förstår du hur jag menar?