söndag, februari 8

Ful och Äcklig???

Caroline af Ugglas verkar vara en människa som verkligen får folk att reagera.


Ful?

De flesta verkar tycka att hon inte hade i festivalen att göra och att hennes nummer var dåligt. Jag har surfat runt för att se vad folk skriver så har det varit allt ifrån att hon ser ut som en knarkkärring till att hon är sjuk i huvudet och det vanligaste är hur enormt ful hon är.

Skulle man beskriva en ”vanlig” människa, typ Marie Serneholt eller Blondinbella på det sättet så skulle folk anklaga en för mobbing, men i Carolines fall verkar det vara helt ok?

Vad är det som gör det ok i hennes fall? Att hon inte faller in i den vanliga gulliga melodifestivalmallen? Att hon inte är det minsta mainstream?
Att hon är mer naken än vad än en nudist är när det gäller sitt uppträdande?

Personligen så gillar jag både låten och Carolines framförande, tyvärr så tror jag inte att svenska folket kommer att skicka iväg henne. Vi lever fortfarande i villfarelsen där vi tror att vi vet vad resten av Europa vill ha ;-) Och där passar inte Caroline in i vår illusion.

Ärligt talat så tror jag att Caroline visst skulle ha en chans just därför att hon är så annorlunda i sitt uppträdande, det är sådana saker som folk lägger märke till, inte ännu ett mitt i filen nummer som 15 andra länder delar med oss.

Skall vi överhuvudtaget ha en chans så måste vi antingen skicka ett nummer som är så överlägset bra, eller väldigt annorlunda. När det gäller att hitta ett överlägset bra nummer så är våra chanser körda, vi gör inte den typ av musik som stora delar av Europa gillar längre, vi har blivit omsprungna av massor av östländer som är fan så mkt skickligare på att tillfredsställa den stora massan. Det kvittar hur trendiga eller rätt vi är om inte populasen fattar det. Alltså tror jag att vår enda chans är att skicka någon som Caroline som sticker ut både musikaliskt och personlighetsmässigt. Dock tror jag att texten måste göras om till engelska för att den skall kunna förstås.

Men alla de som skriver hur ful och knarkig Caroline ser ut borde skämmas tycker jag, bara för att man inte gillar en låt så kallar man inte folk sådana saker, ställ er själva på en scen och se hur enkelt det är. Och försök sedan överleva att bli kallad ful, dum och äcklig.

Det som är trist med svensk musik är att vi är väldigt dåliga om att värna om det som är annorlunda, däremot så hypar vi skit som massproduceras av ngn i sömnen och tror att det är bra. Ju mer det vickas på rumpan och flaxas med armarna desto bättre tycker vi att det är, att det är för att dölja en dålig röst och snodda beats märker vi inte förrän just i tävlingar som melodifestivalen när vår seger totalt grusas mot ngt litet land som vi föraktfullt ser ner på därför att de har skickat ett likadant nummer. Vår typ av musik går hem i USA och UK mest beroende på att vi härmar dem urskiljningslöst. Så hade tävlingen gällt sådana länder så hade vi kunnat komma högt men idag har vi inte en chans.

Och till sist du som tycker att Caroline är ful och äcklig, se dig själv i spegeln! Jag tror inte du är så mkt snyggare eller duktigare för då hade DU stått på den där scenen.Länk Ett

Länk Två

2 kommentarer:

Jonas på bergsmassivet sa...

Caroline får folk att reagera pga hon har utstrålning. Dessutom sjunger hon bra även om jag inte blev speciellt förtjust i låten.
För många känner tyvärr för att gnälla om saker som inte borde spela någon stor roll. Sen tror jag iofs att vissa tidningar gör att saker verkar större än vad de är.

Frida sa...

Ja, att inte tycka om låten, det kan jag ju förstå. Men att klaga på att hon är ful, låter ju kanske inte riktigt som en anledning till att hon inte ska vara med i tävlingen. Men hon får väl folk att reagera, som kommentatorn ovan sa. Men samtidigt så tycker ju folk som de vill, oavsett hur PK det är.