tisdag, december 14

Alexandra Brunell och skolan

Och nu tanker jag säga vad var det jag sa!

Om alla dessa idioter som finns där ute kunde för en sekund besinna sig och försöka sätta sig in i en situation innan de bestämmer sig för att skrida till handling.

Vad är det som får så många att tro att man kan bunta ihop muslimer och sätta en och samma etikett på dem?

Om en svensk man våldtar eller mördar någon, tycker då dessa lågintelligenta individer att alla svenska män är mördare eller våldtäktsmän, njet då förklaras det med att han minsann är en egen individ.

Eller jag kan ta ett annat ex, svenskar i allmänhet har inte det bästa ryktet nere runt medelhavet pga av fylla och knulleri som förekommer hos en del när de åker på sina charterresor till Mallorca och Kanarieöarna. Om man nu skall följa logiken hos dem som tror att alla muslimer är terrorister eller åtminstone presumtiva sådana, så borde ju då alla vi svenskar vara alkisar och fulla av veneriska sjukdomar. Vad sager du om det Alexandra Brunell?

Ni har ingen aning om hur många ggr jag nästintill har fått be om ursäkt för hur mina landsmän beter sig när de skall ”koppla av”

Det klankas på muslimers religion men hur vore det om vi tittade på vår egen en smula. USA lever än idag efter måttot att kristendomen är den enda sanna religionen när de invaderar andra länder och försöker demokratisera dem med ofta urusla resultat.

Visst kan man tycka att islam är hemsk men tänk er att en buddist skulle tro att alla kristna är som Ulf Ekman och att vi alla talar i tungor lite då och då, men det är så vi bedömer muslimer, vi tar de sjuka och gör dem till det normala utan att sätta det i perspektiv.

Mustafa Can sätter mkt bra ord på det hela i sin
krönika.

Och nu över till skolan…

Elisabet fångar problemet alldeles utmärkt och jag tror att det är därför som jag upplever så många unga som
ointelligenta.

Det tragiska, och mkt skrämmande är att det är dessa unga som en dag skall ta över samhället och leda det framåt.

Men hur skall de kunna lära sig om de aldrig får lära sig att med rättigheter även följer ansvar och i viss mån krav. Att bara gasta om rättigheter men aldrig ta sitt ansvar för att andra människor skall kunna få ha samma rättigheter är ngt som verkar mkt främmande för många.

Tänk om dagens unga kunde inse vad det är de förlorar när de känner sig kränkta pga krav från lärare, de förlorar kunskap och erfarenhet som är där för att hjälpa dem att utvecklas till bra och kloka individer.

De tjoar om rättigheter utan att inse att de själva kränker sina lärare genom att behandla dem och deras arbete som skit.

Lustigt nog så skulle de själva anse att en sådan behandling vore kränkande och genast ta det till en tidning för att gråta ut.

Det är dessa unga som skall bli morgondagens lärare, jag bara undrar vad exakt är det de kommer att kunna lära ut?

Inga kommentarer: