söndag, januari 2

Keep Smoking

Jag undrar hur det här skall gå i praktiken då massor av spanjorer röker?

Jag röker själv och erkänner villigt att det inte är den bästa vanan att ha, men jag tycker ändå att den stigmatisering som förekommer är rätt obefogad.

Som rökare och framför allt som rökare i Sverige så får man mkt ofta höra hur ointelligent man är, att man förtjänar att dö, att man är sk white trash, dödar andra människor, ligger samhället till last osv

Och vi skall bara acceptera allt detta, hade nu folk sagt sådana saker om feta så hade det blivit ett jäkla liv.

Jag kan tycka att det är lite hyckleri då man skriker över mig som står ute i regnet och röker utanför en bar medan folk hinkar i sig massor av sprit och bränner hjärnceller på löpande band.

En cigarett får inte mig att gå hem och ha fyllesex och gå över mina gränser, iofs så missar jag ju chansen att beklaga mig på ”tala om det”, inte heller får tobaken mig att slå ihjäl ngn på stan vars utseende jag ogillar, inte heller förstör det mina barns och partners liv.

Och hur gärna vi än vill så kommer vi aldrig att få en avslappnad attityd gentemot sprit a la medelhavet, det ligger inte i vår kultur. Vi dricker för att berusa oss punkt slut.

Under mina år här i Spanien så har jag aldrig hört någon säga gud vad full jag var, vare sig som ursäkt eller ngt häftigt. I Sverige räcker det med att sätta sig på bussen en måndag så hör man det med en gång.

Hur många svenskar skulle kunna tänka sig att fira midsommar utan den lilla nubben? Inte många kan jag tro ;-)

Men för att återgå till Spanien så finns det faktiskt saker som jag personligen kan tycka borde ha setts över innan man tog beslutet om den nya lagen.

Varje år så dör massor av människor i trafiken pga av att spanjorer inte är vidare duktiga bilförare, hastighetsbestämmelser tolkas gärna genom att lägga på 50-60, blinkers existerar inte på spanska bilar, köra mot rött är väldigt poppis likaså mot enkelriktat. För att inte tala om att alla som kör med alkohol och droger i kroppen.

Utan att överdriva så kör ca 35-40 procent utan hjälm på sina mopeder, spanjorer är väldigt fåfänga när det kommer till håret, du ser mkt mkt sällan en spanjor med taskig frissa.

De flesta unga använder sig av droger då och då med jämna mellanrum och föräldrarna tycker det är helt ok. Överlag skulle jag vilja säga att spanjorer ser lagar och förordningar som rekommendationer istället för påbud, hundar tas med överallt trots förbud, det röks under rökning förbjuden skyltar, det kastas sopor på gatan trots att soptunnan befinner sig 5 meter bort. Sopsortering är för idioter osv

Visst rökning är farligt, det vet alla, men när folk tycker att röka är det hemskaste man kan göra mot sin omgivning så skulle jag vilja påstå att det är den personen som är ointelligent och en fara för sin omgivning och inte jag med min cigg.

3 kommentarer:

Ylva sa...

Jag tycker mest det luktar satan och vill slippa bli utsatt för det. Och jag tycker det är lite konstigt att man vill göra det när man luktar så äckligt av det.

Men att ni ska dö var väl lite att ta i...
:)

Maleandro sa...

Ylva: Visst luktar gammal rök illa, det håller jag med om, och jag tror de flesta rökare vet att det är skadligt. Men det är nivån på debatten som irriterar mig, rökning framställs som så mkt farligare än annat och att det anses ok att säga de mest hemska saker till oss som aldrig skulle sägas till en annan grupp.

Anonym sa...

Att rökning framstår som mycket farligare än annat beror säkert på att dess farlighet är bevisad. Tänk när alla (många) bara blossade på och omgivningen bara fick stå ut. Mycket aggressivitet lagrades då och får nu utlopp ! Det går säkert över med tiden
tror Sylvie